AC Miláno a AS Rím hrozí odrátanie bodov

16.05.2011 Celý región

Foto: SITARÍM 16. mája (WEBNOVINY) - Dvom talianskym futbalovým veľkoklubom - AS Rím a AC Miláno - hrozí disciplinárny trest v podobe odpočítania bližšie nešpecifikovaného počtu bodov za nezrovnalosti pri prestupe útočníka Marca Borriella. Dvadsaťosemročný odchovanec \"rossoneri\" je od leta 2010 na sezónnom hosťovaní vo \"večnom meste\" a miestny AS bude mať v júni opciu na jeho trvalý prestup výmenou za 10 miliónov eur.

Špecializovaná komisia Covisoc, ktorá reguluje obchodné záležitosti medzi talianskymi klubmi, však zistila, že Rimania zaplatili tímu zo San Sira už v roku 2010 3,75 milióna eur ako splátku spomenutého transferu. Komplikácia spočíva v tom, že hosťovanie hráča je zmluvne ošetrené ako bezodplatné a predmetná suma teda vzbudzuje podozrenie z porušenia pravidiel. Covisoc si vyžiadal ďalšie dokumenty o transakcii. Informoval o tom portál La Gazzetta dello Sport.


Pre Van Bommela je titul s AC najkrajším v kariére

Pre holandského futbalového stredopoliara Marka van Bommela je taliansky ligový titul s AC Miláno najväčším úspechom v kariére. Tridsaťštyriročný defenzívny záložník získal už osem ligových primátov, keď sa predtým tešil aj v drese PSV Eindhoven, španielskeho veľkoklubu FC Barcelona a s Bayernom Mníchov. \"Už mám na svojom konte osem ligových titulov, ale ten ostatný s Milánom je rozhodne najkrajší,\" povedal pre talianske médiá Van Bommel a dodal:

\"Som neskutočne šťastný, že som sa rozhodol odísť do Milána. Chcel by som sa poďakovať v prvom rade viceprezidentovi klubu Adrianovi Gallianimu, ktorý sa veľkou mierou pričinil o môj prestup. Zmenilo mi to život. Futbal je zvláštny. V januári som odohral v nedeľu zápas za Bayern Mníchov a o tri dni neskôr som si už obliekol dres AC Miláno v Talianskom pohári.

Mark van Bommel má platnú zmluvu s \"rossoneri\" do konca tejto sezóny. Jeho budúcnosť je zatiaľ nejasná.
 

Vyberte región